14 maart 2017

Waarom een levensverhaal?

Geen enkel verhaal is hetzelfde, en elk levensverhaal is de moeite waard om geschreven te worden. Een levensverhaal is niet zomaar een verhaal. Het raakt ten diepste aan wie u bent en het laat zien waarom het leven liep zoals het liep.

Het optekenen van een levensportret is voor de ene persoon een uitgelezen mogelijkheid om op het leven te bezinnen, het te begrijpen en betekenis te geven. Voor de ander is het simpelweg een kans om dierbare herinneringen vast te leggen als getuigenis van het geleefde leven.

Hoe dan ook zorgt een levensverhaal voor verbinding, met uzelf en met de mensen om u heen. Door uw herinneringen en levenslessen te delen, geeft u de volgende generatie iets unieks mee van uzelf.

Voor wie?

U hoeft niet te wachten tot de avond van uw leven om een levensverhaal op te tekenen. Ook hoeft u niet bang te zijn dat u niks te vertellen hebt. Mijn ervaring is dat elk verhaal de moeite waard is om op te schrijven.

Samen met u ga ik op zoek naar het grote verhaal, naar de kleine dagelijkse dingen, de mijlpalen die een wending gaven aan het leven, de leuke anekdotes, maar ook de moeilijke momenten die samen uw eigen verhaal vertellen.

Ik zorg ervoor dat het niet blijft bij een opsomming van de feitelijke gebeurtenissen uit uw leven. Aan het einde van deze reis heeft u een persoonlijk verhaal, zonder oordeel en zoveel mogelijk in uw eigen woorden. Een uniek verhaal zoals er maar één bestaat.

 

Wilt u ook een levensverhaal? Neem dan vrijblijvend contact op.